Κρύα τοματόσουπα με βασιλικό

Mε αχλάδι, Μάνγκο, Τζίντζερ, μπανάνα και μπισκότο Βρώμης

Υλικά

1300 g τομάτες (4 μέτριες)

250 g ζωμός λαχανικών

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

15 φύλλα βασιλικό, πλατύφυλλο

40 ml ελαιόλαδο

1 κουτ. του γλυκού αλάτι

1/3 κουτ. του γλυκού μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

80 ml μηλόξιδο

1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη

 

Εκτέλεση

Για τις τομάτες

Αφαιρείτε το κοτσάνι και κάνετε ένα σταυρό με το μαχαίρι εμπρός και πίσω.

Σε μία κατσαρόλα βράζετε νερό, ρίχνετε τις τομάτες και τις αχνίζετε για 2 λεπτά. Στη συνέχεια τις ρίχνετε σε ένα μπολ, το οποίο προηγουμένως έχετε γεμίσει με νερό και πάγο. Τις αφήνετε μέχρι να κρυώσουν καλά και μετά τις ξεφλουδίζετε. Τις κόβετε στη μέση, αφαιρείτε τα σπόρια και τις κόβετε σε μικρά καρεδάκια.

 

Για τον ζωμό

Σε μία κατσαρόλα βράζετε 500 ml νερό και ρίχνετε 1 κύβο ζωμό λαχανικών.

Ανακατεύετε καλά μέχρι να διαλυθεί.

 

Για την σούπα

Βάζετε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, τον βασιλικό και το σκόρδο και χτυπάτε καλά για 2 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τις τομάτες, τον ζωμό, την ζάχαρη και το ξίδι και χτυπάτε ξανά για άλλα 3 λεπτά. Μετά περνάτε τη σούπα από σουρωτήρι. Την βάζετε σε μία κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Έπειτα προσθέτετε το αλάτι και το πιπέρι. Τέλος, αφήνετε να κρυώσει και τη διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.