Μέσα Κοινωνικά Δικτύωσης

Δήλωση περί απορρήτου της εφαρμογής My Lidl World

 

Σε ευχαριστούμε που χρησιμοποιείς την εφαρμογή My Lidl World (εφεξής «η εφαρμογή»).

Απαιτείται η ελάχιστη ηλικία 16 ετών για τη χρήση της εφαρμογής. 

Αυτή η δήλωση περί απορρήτου έχει σκοπό να σε ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο επεξεργασίας των δεδομένων σου όταν χρησιμοποιείς την εφαρμογή μας.

 

1. Υπεύθυνος και αρμόδιος προστασίας δεδομένων

Υπεύθυνος για την επεξεργασία προσωπικών δεδομένων στο πλαίσιο της εφαρμογής είναι η Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstrasse 1, 74167 Neckarsulm (καλούμενη εδώ «Lidl», «εμείς» ή «εμάς»), η οποία επεξεργάζεται τα δεδομένα για τη λειτουργία της εφαρμογής και τα διαβιβάζει σε άλλες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Lidl.

Ο όμιλος εταιρειών Lidl περιλαμβάνει επίσης διάφορες κρατιδιακές και περιφερειακές εταιρείες, οι οποίες αναφέρονται εδώ λεπτομερώς, καθώς και την Lidl Digital International GmbH & Co. KG (αποκαλούμενες εδώ «εταιρείες Lidl»). Η λίστα περιέχει μόνο την τρέχουσα σύνθεση των εταιρειών Lidl. Η σύνθεση των εταιρειών Lidl ενδέχεται να αλλάξει στο μέλλον (π.χ. μπορεί να προστεθούν νέες εταιρείες Lidl).

Όταν μια εταιρεία Lidl λαμβάνει τα δεδομένα από την εφαρμογή για να σε ενημερώσει σχετικά με προσφορές και προωθητικές ενέργειες, λειτουργεί ως ανεξάρτητος υπεύθυνος.

Μπορείς να επικοινωνήσεις με τον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων της Lidl στη διεύθυνση: datenschutz@lidl.com

 

2. Επεξεργασία δεδομένων χρήσης κατά τη χρήση της εφαρμογής

Η επεξεργασία ορισμένων δεδομένων είναι απαραίτητη για την παροχή των διαφόρων λειτουργιών της εφαρμογής. Η νομική βάση για αυτήν την επεξεργασία δεδομένων είναι το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β' του Γενικού κανονισμού προστασίας δεδομένων (ΓΚΠΔ). Πρόκειται για τις ακόλουθες επεξεργασίες:

α) Εμφάνιση περιεχομένου στη συσκευή σου

Επεξεργαζόμαστε τα λεγόμενα δεδομένα πρωτοκόλλου που αναφέρονται εδώ, ώστε να μπορούμε να προβάλλουμε την εφαρμογή στη συσκευή σου:

 • τον τύπο της κινητής συσκευής από την οποία χρησιμοποιείς την εφαρμογή μας,
 • τη διεύθυνση IP,
 • την ημερομηνία και ώρα πρόσβασης,
 • το αίτημα του πελάτη,
 • τον κωδικό απόκρισης http,
 • την ποσότητα των δεδομένων που μεταφέρονται,
 • την έκδοση της εφαρμογής που χρησιμοποιείται.

Αυτά τα δεδομένα διαγράφονται αυτόματα μετά από 14 ημέρες.

 

β) Αποτροπή απάτης μέσω του “Ντετέκτιβ Barcode”

Χρησιμοποιούμε την τοποθεσία που έχει καταχωριστεί από τη συσκευή σου ενώ χρησιμοποιείς τον “Ντετέκτιβ Barcode” για να διασφαλίσουμε ότι τα σαρωμένα προϊόντα πράγματι σαρώνονται σε ένα κατάστημα Lidl. Εδώ συγκρίνουμε αυτόματα, εάν τα δεδομένα τοποθεσίας της συσκευής ταιριάζουν με την τοποθεσία ενός από τα υποκαταστήματά μας κατά τη διάρκεια της σάρωσης.

Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα εξαπάτησης μεμονωμένων παικτών και, για παράδειγμα, τη σάρωση προϊόντων εκτός ενός καταστήματος Lidl, προστατεύοντας έτσι τους έντιμους παίκτες μας.

Τα δεδομένα τοποθεσίας θα ανωνυμοποιηθούν, μόλις σταματήσεις να χρησιμοποιείς τον “Ντετέκτιβ Barcode”.

 

γ) Λίστα κατάταξης υποκαταστημάτων

Με βάση τα δεδομένα τοποθεσίας, μπορούμε να δούμε πόσο συχνά χρησιμοποιήθηκε ο “Ντετέκτιβ Barcode” σε ποιο κατάστημα και από αυτό συμπεραίνουμε πόσο δημοφιλή είναι τα μεμονωμένα καταστήματα Lidl στην Ελλάδα. Γι' αυτό χρησιμοποιούμε τα δεδομένα τοποθεσίας που μεταδίδονται κατά τη χρήση του “Ντετέκτιβ Barcode”, καθώς και τα άλλα δεδομένα τοποθεσίας σου, υπό την προϋπόθεση ότι μας έχεις επιτρέψει τη σχετική επεξεργασία.

Τα χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε μια κατάταξη από τα τρία πιο δημοφιλή υποκαταστήματα στη χώρα και να τα εμφανίσουμε στην εφαρμογή.

δ) Κατάταξη παικτών

Οι πόντοι, τα χρήματα και άλλοι πόροι που κερδίζει κάθε παίκτης χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία της κατάταξης του παίκτη και την εμφάνισή της στην εφαρμογή. 

ε) Είσοδος  

Έχεις την επιλογή να ανοίξεις έναν λογαριασμό παίκτη My Lidl World (εφεξής «ο λογαριασμός») και να συνδεθείς αργότερα, για να αποθηκεύσεις τη βαθμολογία του παιχνιδιού σου στο διαδίκτυο. Για αυτόν τον λογαριασμό, επεξεργαζόμαστε και αποθηκεύουμε εμείς ή ένας πάροχος υπηρεσιών με ανάθεση από εμάς, τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σου, τον κωδικό πρόσβασής σου σε ανωνυμοποιημένη μορφή και τις βαθμολογίες σου για να σου επιτρέψουμε να συνεχίσεις να παίζεις σε άλλες συσκευές, εάν συνδεθείς με τον λογαριασμό σου. 

Η διαδικτυακή προσφορά της Lidl επεκτείνεται κατά καιρούς. Στο μέλλον, θα μπορείς επίσης να χρησιμοποιείς τον λογαριασμό για να επιλεχθείς σε άλλες προσφορές Lidl και να τις χρησιμοποιήσεις όποτε το επιθυμήσεις (το λεγόμενο «single sign-on», συντομογραφία «SSO»).

Μπορείς να διαγράψεις τον λογαριασμό σου ανά πάσα στιγμή από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Εάν διαγράψεις τον λογαριασμό, μπορεί να χρειαστούν έως και 72 ώρες για να διαγραφούν πλήρως τα δεδομένα από τα συστήματά μας.

 

3. Πρόσβαση σε λειτουργίες, αισθητήρες και δεδομένα τοποθεσίας της συσκευής σου

Έχουμε πρόσβαση στις ακόλουθες λειτουργίες συσκευής ή αισθητήρες συσκευών μέσω των διεπαφών της συσκευής σου:

Κάμερα 

Μόνο με τη ρητή συγκατάθεσή σου σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφο 1, στοιχείο α' του ΓΚΠΔ μέσω του διαλόγου «Να επιτρέπεται η εξουσιοδότηση» έχουμε πρόσβαση στην κάμερα της συσκευής σου. Η κάμερα της συσκευής σου χρησιμοποιείται για τη σάρωση barcode προϊόντων στο πλαίσιο της εφαρμογής. Με τη σάρωση πραγματικών προϊόντων στο υποκατάστημα, μπορείς να ξεκλειδώσεις επιπλέον πλεονεκτήματα στην εφαρμογή.

Η συγκατάθεση είναι προαιρετική και μπορείς να την ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή. 

Διαδίκτυο 

Η εφαρμογή ανακτά περιεχόμενο όπως κείμενα και εικόνες για ορισμένες λειτουργίες του παιχνιδιού από το Διαδίκτυο. Για παράδειγμα, ο “Ντετέκτιβ Barcode” ανακτά εικόνες για τα προϊόντα που θα σαρωθούν από το Διαδίκτυο, ώστε να μπορούν να εμφανίζονται.

Τα δεδομένα υπόκεινται σε επεξεργασία μόνο για όσο παίζεις το παιχνίδι. Μετά από αυτό, τα δεδομένα δεν συνεχίζουν να αποθηκεύονται.

Δεδομένα τοποθεσίας

Μόνο με τη ρητή συγκατάθεσή σου σύμφωνα με το άρθρο 6, παράγραφο 1, στοιχείο α' του ΓΚΠΔ, επεξεργαζόμαστε επίσης τα δεδομένα τοποθεσίας σου για να προσδιορίσουμε πόσοι από τους παίκτες μας είναι επισκέπτες υποκαταστημάτων και μπορούμε να προσδιορίσουμε με μεγαλύτερη ακρίβεια πόσο συχνά επισκέπτονται διάφοροι παίκτες ένα υποκατάστημα. Αυτό βελτιώνει την ακρίβεια της λίστας κατάταξης υποκαταστημάτων, όπως την περιγράψαμε παραπάνω. 

Χρησιμοποιούμε επίσης τα δεδομένα τοποθεσίας σου για να σου δείξουμε τοπικές πληροφορίες και διαφημίσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας εντός και εκτός της εφαρμογής, π.χ. επίσης για να σου δείξουμε το έγκυρο φυλλάδιο Lidl για την τοποθεσία σου στην εφαρμογή. Ωστόσο, το κάνουμε αυτό μόνο με τη ρητή συγκατάθεσή σου σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο α' του ΓΚΠΔ. Μπορείς να μάθεις περισσότερα σχετικά με την εξατομίκευση διαφημίσεων παρακάτω (ενότητα 5).

Η συγκατάθεση είναι προαιρετική και μπορείς να την ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή χρησιμοποιώντας τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή.

 

4. Ανάλυση χρήσης για τη βελτίωση της εφαρμογής

Προκειμένου να βελτιώσουμε τις λειτουργίες της εφαρμογής μας και συνεπώς τη συνολική εμπειρία παιχνιδιού, αναλύουμε πώς χρησιμοποιείται η εφαρμογή από εσένα και τους άλλους παίκτες.

Επεξεργαζόμαστε αυτά τα δεδομένα με βάση το άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο στ' του ΓΚΠΔ. Αυτή η διάταξη μας επιτρέπει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα για τους σκοπούς των νόμιμων συμφερόντων μας που δεν υπερβαίνουν τα συμφέροντά σου και τα συμφέροντα άλλων χρηστών. Το νόμιμο συμφέρον μας εδώ είναι ο σχεδιασμός της εφαρμογής με βάση τις ανάγκες.

α) Γενική ανάλυση χρήσης

Μπορούμε να συλλέξουμε ορισμένα δεδομένα απευθείας όταν χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Αυτό περιλαμβάνει, για παράδειγμα, τη συχνότητα εμφάνισης μιας συγκεκριμένης εισαγωγικής οθόνης, τη συχνότητα προβολής ενός συγκεκριμένου tutorial, τη συχνότητα προσπέλασης συγκεκριμένων καρτελών πληροφοριών, τη συχνότητα ολοκλήρωσης ορισμένων αποστολών, το χρόνο που απαιτείται για την επίτευξη συγκεκριμένων επιπέδων αγοράς, τη συχνότητα επίτευξης ορισμένων επιτευγμάτων, τη συχνότητα αλλαγής θέσης εργασίας ή επίσης ποια διακόσμηση χτίστηκε με ποια συχνότητα και σε ποιο επίπεδο αγοράς.

Χρησιμοποιούμε αυτές τις πληροφορίες για στατιστικές αξιολογήσεις για να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείται η εφαρμογή. Έτσι μπορούμε να ελέγξουμε εάν το παιχνίδι λειτουργεί όπως θέλαμε και αν όχι, να προσαρμόσουμε το παιχνίδι. Για παράδειγμα, μπορούμε να προσδιορίσουμε αν μια αποστολή ή ένα επίπεδο αγοράς είναι πολύ δύσκολο και να προσαρμόσουμε ανάλογα το επίπεδο δυσκολίας. Για παράδειγμα, μπορούμε επίσης να προσδιορίσουμε ποιες λειτουργίες της εφαρμογής χρησιμοποιούνται πολύ συχνά, τοποθετώντας τις πιο δημοφιλείς λειτουργίες στο προσκήνιο ή βελτιώνοντας άλλες λειτουργίες.

β) Google Analytics / Google Firebase

Στο πλαίσιο της εφαρμογής χρησιμοποιούμε επίσης το Google Analytics ή το Google Firebase, μια υπηρεσία ανάλυσης από την Google LLC (Google) για να αναλύσουμε τη χρήση της εφαρμογής. Η Google θα χρησιμοποιήσει τις πληροφορίες που περιγράφονται παραπάνω για να αξιολογήσει τη χρήση της εφαρμογής, να συντάξει αναφορές σχετικά με τις δραστηριότητες και να μας ενημερώσει για το πώς χρησιμοποιείται η εφαρμογή στο σύνολό της. Σε καμία περίπτωση η Google δεν θα συνδέσει τη διεύθυνση IP σου με άλλα δεδομένα Google ή θα τη χρησιμοποιήσει για δικούς της σκοπούς.

Το Google Analytics ή το Google Firebase μεταδίδει γενικά τις παραγόμενες πληροφορίες σχετικά με τη χρήση της εφαρμογής σε έναν διακομιστή Google στις ΗΠΑ, όπου αποθηκεύονται. Πριν από τη μεταφορά, συντομεύεται η διεύθυνση IP των χρηστών της Google στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή σε άλλα συμβαλλόμενα κράτη της Συμφωνίας για τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο, ώστε να μην μπορεί πλέον να αναχθεί σε εσένα. Η πλήρης διεύθυνση IP θα μεταδοθεί μόνο σε έναν διακομιστή Google στις ΗΠΑ και θα συντομευτεί εκεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις. 

 

5. Ανάλυση χρήσης για την εμφάνιση των διαφημίσεων

Προκειμένου να βελτιώσουμε τις διαφημίσεις μας, θα θέλαμε να αναλύσουμε τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείς την εφαρμογή μας. Αυτό μας επιτρέπει να προβάλλουμε διαφημίσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας τόσο εντός της εφαρμογής όσο και εκτός της εφαρμογής (π.χ. στο πρόγραμμα περιήγησής σου κατά την περιήγηση στο Διαδίκτυο) που σε ενδιαφέρουν περισσότερο. 

Ωστόσο, το κάνουμε αυτό μόνο εάν μας έχεις δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σου για αυτό σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο α' του ΓΚΠΔ. Ζητούμε αυτήν τη συγκατάθεση όταν δημιουργείς τον λογαριασμό σου για την εφαρμογή ή ανοίξεις το παιχνίδι για πρώτη φορά. Μπορείς επίσης να δώσεις τη συγκατάθεσή σου αργότερα μέσω των ρυθμίσεων στην εφαρμογή.

Η συγκατάθεση είναι προαιρετική και μπορείς να χρησιμοποιείς την εφαρμογή σε μια βασική λειτουργία, ακόμη και χωρίς να μας δώσεις συγκατάθεση. Ωστόσο, ενδέχεται να μην μπορείς να χρησιμοποιήσεις ορισμένες λειτουργίες της εφαρμογής εάν δεν μας δώσεις τη συγκατάθεσή σου. Ως ευχαριστώ, σου προσφέρουμε επίσης μερικά πλεονεκτήματα στο παιχνίδι εάν μας δώσεις τη συγκατάθεσή σου.

Αφού μας δώσεις τη συγκατάθεσή σου, μπορείς να την ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή από τις ρυθμίσεις στην εφαρμογή. Στη συνέχεια, δεν θα επεξεργαστούμε πλέον τα δεδομένα όπως περιγράφεται σε αυτήν την ενότητα.

 

α) Εξατομίκευση της διαφήμισης με τη βοήθεια της adjust

Σε αυτό το πλαίσιο, χρησιμοποιούμε επίσης το πρόγραμμα ανάλυσης «adjust» της εταιρείας adjust GmbH. Όταν εγκαθιστάς την εφαρμογή και μας δίνεις τη συγκατάθεσή σου, η adjust συλλέγει τα δεδομένα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής και τις ρυθμίσεις που έχεις κάνει. 

Αυτό μας επιτρέπει να κατανοήσουμε πώς χρησιμοποιείς την εφαρμογή. Έτσι μπορούμε να αναλύουμε και να βελτιώνουμε τις διαφημίσεις μας με αυτές τις πληροφορίες. Με βάση τη χρήση της εφαρμογής από εσένα, μπορούμε επίσης να επιλέξουμε και να προβάλουμε διαφημίσεις που σε ενδιαφέρουν περισσότερο εντός και εκτός της εφαρμογής. Για αυτήν την ανάλυση, η adjust χρησιμοποιεί διαφορετικά αναγνωριστικά της συσκευής σου, τα οποία κρυπτογραφεί από κοινού και δημιουργεί έτσι ένα μοναδικό αναγνωριστικό, το λεγόμενο «δακτυλικό αποτύπωμα», για τη συσκευή σου. Ως αποτέλεσμα, γνωρίζουμε σε ποια συσκευή θα πρέπει να προβάλλουμε τη διαφήμιση. Για να δημιουργήσει αυτό το δακτυλικό αποτύπωμα, η adjust χρησιμοποιεί τα λεγόμενα αναγνωριστικά διαφήμισης συσκευών iOS και Android, ορισμένες πληροφορίες που είναι απαραίτητες για την πρόσβαση σε πληροφορίες από το Διαδίκτυο ούτως ή άλλως (η λεγόμενη διεύθυνση IP και η διεύθυνση MAC και κεφαλίδα HTTP), καθώς και ο χρόνος προσπέλασης των πληροφοριών και ορισμένες ρυθμίσεις στη συσκευή (χώρα, γλώσσα, λειτουργικό σύστημα και την έκδοση του και την έκδοση της εφαρμογής).

 

β) Άλλα δεδομένα που υποβάλλονται σε επεξεργασία για την εξατομίκευση της διαφήμισης

Εάν μας έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου, θα αξιολογήσουμε τα ακόλουθα δεδομένα προκειμένου να εμφανίσουμε εξατομικευμένες διαφημίσεις για εσένα εντός και εκτός της εφαρμογής:

 • Τα υποκαταστήματα Lidl που επισκέφτηκες και πόσο συχνά τα επισκέφτηκες, το οποίο μπορούμε να συμπεράνουμε από τα δεδομένα τοποθεσίας που έχεις μεταδώσει, εφόσον μας έχεις δώσει τη συγκατάθεσή σου.
 • Τα δεδομένα τοποθεσίας σου στο βαθμό που το επιτρέπεις στις ρυθμίσεις της συσκευής σου (π.χ. μόνο όταν χρησιμοποιείς την εφαρμογή ή και στο παρασκήνιο).
 • Οι απαντήσεις που έδωσες στο πλαίσιο του τεστ γνώσεων, καθώς και τα επιτεύγματα που πέτυχες κατά τη διαδικασία αυτή.
 • Τα κλικ σου στο φυλλάδιο Lidl εντός της εφαρμογής, καθώς και
 • Τα βίντεο και τα διαφημιστικά βίντεο που παρακολουθείς στην εφαρμογή και αν τα παρακολουθείς μέχρι το τέλος.

 

6. Δικτύωση με τους φίλους σου

Σου προσφέρουμε την ευκαιρία να βρεις φίλους στο παιχνίδι. Μπορείς είτε να στείλεις ένα αίτημα φιλίας σε άλλους παίκτες είτε να γνωρίζεις ήδη το όνομα των γνωστών παικτών στο παιχνίδι και να αναζητήσεις το όνομα και να τους στείλεις ένα αίτημα φιλίας. 

Μπορείς επίσης να μοιραστείς επιτεύγματα ή το ότι έφτασες σε ένα νέο επίπεδο αγοράς με επαφές σε άλλες εφαρμογές όπως το WhatsApp, το Facebook Messenger ή παρόμοιες υπηρεσίες σε διαφορετικά σημεία του παιχνιδιού. Στη συνέχεια, οι παίκτες που επέλεξες θα λάβουν έναν σύνδεσμο μέσω του οποίου μπορούν επίσης να κατεβάσουν το παιχνίδι εάν το επιθυμούν.

Λάβε υπόψη ότι άλλες υπηρεσίες με τις οποίες μπορείς να στείλεις μηνύματα όπως περιγράφονται είναι προσφορές από άλλους παρόχους υπηρεσιών, για τις οποίες ισχύουν άλλες πολιτικές απορρήτου και όροι χρήσης. Η Lidl δεν έχει καμία επίδραση στην επεξεργασία δεδομένων σε αυτές τις υπηρεσίες και δεν είναι επίσης υπεύθυνη για την προστασία δεδομένων (άρθρο 4 αρ. 7 ΓΚΠΔ).

Η Lidl δεν έχει πρόσβαση στα στοιχεία επικοινωνίας σου και δεν μαθαίνει με ποιον και μέσω ποιου άλλου διαύλου (π.χ. WhatsApp ή Facebook) επικοινωνείς με φίλους και άλλους παίκτες.

Καθιστούμε δυνατές συνδέσεις με άλλους παίκτες σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο στ' του ΓΚΠΔ, με βάση τα νόμιμα συμφέροντά μας, καθιστούμε δυνατό στους παίκτες να επικοινωνούν με τους φίλους τους στο παιχνίδι, είτε είναι ήδη παίκτες του My Lidl World είτε όχι, και επειδή τα συμφέροντα αυτών των εν λόγω προσώπων δεν υπερισχύουν.

 

7. Διαβίβαση των δεδομένων σου

Εντός του ομίλου εταιρειών Lidl (βλ. αριθμό 1 παραπάνω) διαβιβάζουμε τα δεδομένα χρήσης σου, τα δεδομένα τοποθεσίας και τις γνώσεις που αποκτήθηκαν από αυτά σε άλλες εταιρείες Lidl, ώστε να μπορούν επίσης να σου δείξουν την πιο ενδιαφέρουσα και εξατομικευμένη διαφήμιση για εσένα. Αυτές οι εταιρείες είναι τότε οι ίδιες υπεύθυνες για την επεξεργασία δεδομένων τους.

Θα μεταφέρουμε τα δεδομένα σου σε αυτές τις εταιρείες Lidl μόνο εάν μας έχεις δώσει τη ρητή συγκατάθεσή σου σύμφωνα με το άρθρο 6, παρ. 1, στοιχείο α' του ΓΚΠΔ. Η συγκατάθεση είναι προαιρετική και μπορείς να την ανακαλέσεις ανά πάσα στιγμή. 

Επιπλέον, διαβιβάζουμε επίσης τα δεδομένα σου σε παρόχους υπηρεσιών, τους λεγόμενους εκτελούντες επεξεργασία, οι οποίοι δεσμεύονται αυστηρά από τις οδηγίες μας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τα δεδομένα για δικούς τους σκοπούς. Η νομική βάση για αυτήν τη διαβίβαση είναι το άρθρο 28 και το άρθρο 6, παράγραφος, 1 στοιχείο στ’ του ΓΚΠΔ επειδή έχουμε έννομο συμφέρον να χρησιμοποιούμε αυτούς τους παρόχους υπηρεσιών.

Επιπλέον, μεμονωμένες πληροφορίες που στέλνεις σε άλλα άτομα μέσω υπηρεσίας τρίτου μέρους (π.χ. WhatsApp ή Facebook) μπορούν επίσης να φτάσουν στους παρόχους αυτών των υπηρεσιών (βλ. Ενότητα 6 παραπάνω), καθώς οι πάροχοι υπηρεσιών πρέπει επίσης να επεξεργαστούν αυτά τα δεδομένα.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, με τις περιγραφόμενες διαβιβάσεις, τα δεδομένα σας μπορεί επίσης να μεταφερθούν σε τρίτη χώρα, δηλαδή σε χώρα εκτός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου. Στον βαθμό που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει αποφασίσει ότι μια τρίτη χώρα διαθέτει επαρκές επίπεδο προστασίας, παρέχουμε επαρκείς εγγυήσεις για να διασφαλίσουμε την επαρκή προστασία των δεδομένων σου. Αυτό μπορεί να γίνει, για παράδειγμα, με τη σύναψη συμβάσεων που περιέχουν τυποποιημένες ρήτρες προστασίας δεδομένων της ΕΕ και προσφέρουν τις κατάλληλες εγγυήσεις σύμφωνα με τις αντίστοιχες αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (μεταξύ άλλων, μπορείτε να τις βρείτε στη διεύθυνση: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/DE/TXT/?uri=CELEX%3A32010D0087).

 

8. Τα δικαιώματά σου  

α) Δικαίωμα ενημέρωσης, άρθρο 15 του ΓΚΠΔ

Έχεις το δικαίωμα να σε ενημερώσουμε σχετικά με ποια δεδομένα έχουμε αποθηκεύσει για εσένα.

β) Δικαίωμα διόρθωσης, άρθρο 16 του ΓΚΠΔ

Εάν έχουμε αποθηκεύσει εσφαλμένα δεδομένα για εσένα, έχεις το δικαίωμα να διορθώσουμε τα δεδομένα σου.

γ) Δικαίωμα διαγραφής, άρθρο 17 του ΓΚΠΔ

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έχεις το δικαίωμα να διαγράψουμε τα δεδομένα σου. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα όταν δεν χρειαζόμαστε πλέον τα δεδομένα σου για να μπορούμε να προβάλλουμε την εφαρμογή.

δ) Δικαίωμα περιορισμού της επεξεργασίας, άρθρο 18 του ΓΚΠΔ

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έχεις το δικαίωμα να μην επεξεργαζόμαστε πλέον τα δεδομένα σου για όλους τους σκοπούς που σου έχουμε εξηγήσει σε αυτό το κείμενο. Αυτό ισχύει, για παράδειγμα, αν μας πεις ότι τα δεδομένα σου είναι λανθασμένα ή θέλεις να διαγράψουμε τα δεδομένα σου και πρέπει να τα ελέγξουμε πριν.

ε) Δικαίωμα εναντίωσης

Υπό ορισμένες προϋποθέσεις, έχεις το δικαίωμα να μας πεις ότι δεν επιτρέπεις να επεξεργαστούμε τα δεδομένα σου. Αυτό ονομάζεται «εναντίωση». Στη συνέχεια, ελέγχουμε εάν ο νόμος επιτρέπει ή ακόμη και μας υποχρεώνει να χρησιμοποιήσουμε τα δεδομένα σου ούτως ή άλλως ή αν σταματήσουμε να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα σου.

στ) Άσκηση αυτών των δικαιωμάτων

Εάν θέλεις να ασκήσεις οποιοδήποτε από τα δικαιώματά σου, στείλε ένα email στον υπεύθυνο προστασίας δεδομένων στο Datenschutz@lidl.com.

ζ) Δικαίωμα καταγγελίας

Έχεις επίσης το δικαίωμα να υποβάλεις καταγγελία στην κρατική αρχή για την εποπτεία της προστασίας δεδομένων.

 

Έκδοση: Μάιος 2020