Κεφτεδάκια με γιαούρτι και φέτα

Για τα κεφτεδάκια

  1 kg βόειος κιμάς

  200 g ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

  100 ml ελαιόλαδο

  450 g ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού, που έχετε μουλιάσει σε γάλα

  1 κουτ. της σούπας πελτές τομάτας

  1 κουτ. της σούπας μαντζουράνα, ψιλοκομμένη

  1 κουτ. του γλυκού γλυκιά πάπρικα

  2 αυγά

  2 κουτ. της σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος

  1 κουτ. της σούπας αλάτι

  1/2 κουτ. της σούπας πιπέρι

  αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

 

  Για το ντιπ

  200 g γιαούρτι

  200 g φέτα

  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

  1 αγγούρι χωρίς τους σπόρους

  1 κουτ. της σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος

  1/2 κουτ. της σούπας αλάτι

  1/3 κουτ. της σούπας πιπέρι

 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι. Στύβετε αρκετά καλά το ψωμί, το ρίχνετε στον κιμά και ζυμώνετε πολύ καλά. Στο μεταξύ αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει. Ρίχνετε όλα τα υλικά στο μείγμα μαζί με το κρεμμύδι και ζυμώνετε ξανά πολύ καλά. Το σκεπάζετε με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για λίγη ώρα.Σε ένα μπλέντερ ρίχνετε το αγγούρι, το τυρί, το γιαούρτι, αλάτι, πιπέρι και το σκόρδο. Τα χτυπάτε, σκεπάζετε το ντιπ με μία μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο.Σε ένα ταψί ρίχνετε λίγο αλεύρι και σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο τόσο, όσο να σκεπάζονται οι κεφτέδες. Τους πλάθετε, αλευρώνετε και τηγανίζετε, αφήνοντάς τους να πάρουν πρώτα ένα χρυσαφί χρώμα. Τους γυρνάτε και μόλις είναι έτοιμοι, τους τοποθετείτε σε απορροφητικό χαρτί.Σερβίρετε τους κεφτέδες με το ντιπ τυριού και πασπαλίζετε με μυρωδικό της αρεσκείας σας