Μαρινάτα για φιλετάκια κοτόπουλου

ΥΛΙΚΑ: 
  4 φιλέτα κοτόπουλου
  400 g γιαούρτι
  χυμός από 2 λεμόνια
  ξύσμα από 4 λεμόνια
  1 κουτ. της σούπας θυμάρι, φρεσκοκομμένο
  1 κουτ. της σούπας φρέσκια ρίγανη
  1 κουτ. του γλυκού πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  40 ml ούζο ή τσίπουρο με γλυκάνισο
  40 ml μηλόξιδο
  λίγα τοματίνια για στόλισμα
  λίγα φύλλα βασιλικού για στόλισμα
  ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύετε τον χυμό λεμονιού, το μηλόξιδο, το ούζο, το ξύσμα λεμονιού, το γιαούρτι, το φρέσκο θυμάρι, τη φρέσκια ρίγανη και λίγο πιπέρι, μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα. Βάζετε τα  φιλέτα μέσα στη μαρινάτα και τα αφήνετε στο ψυγείο για 5 ώρες, γυρίζοντάς τα μία φορά στο ενδιάμεσο. Στη συνέχεια τα βγάζετε από τη μαρινάτα, τα αφήνετε να στραγγίσουν, τα αλείφετε ελαφρώς με τη μαρινάτα και τα ψήνετε στη σχάρα ή το τηγάνι. Στο τέλος αλατίζετε κατά προτίμηση. Σερβίρετε με λίγα τοματίνια, λίγα φύλλα βασιλικού και λίγο ελαιόλαδο