Σε αυτό το επεισόδιο, επισκεπτόμαστε το «Κεραμούτσι Κρήτης» και μαθαίνουμε για το έθιμο του «Κλήδονα» και την ξακουστή κρητική κουζίνα, με συντροφιά τα προϊόντα Νώμα.
Επόμενος σταθμός: «Συρράκο Ιωαννίνων». Συνδέουμε το παρελθόν με το παρόν της παράδοσης μέσα από τα έθιμα του «Ηπειρώτικου Πανηγυριού» και τη νοστιμιά των τοπικών προϊόντων Νώμα.
Η επόμενη περιοχή που επισκεπτόμαστε είναι η «Απείρανθος Νάξου», όπου γνωρίζουμε τους «Κουδουνάτους» και γευόμαστε τοπικά εδέσματα, με βασικούς πρωταγωνιστές τα προϊόντα Νώμα.
Ταξιδεύουμε με τα τοπικά και ποιοτικά προϊόντα Νώμα, στην «Πάτρα Αχαΐας» για να γευτούμε τοπικούς μεζέδες και να μάθουμε τα πάντα γύρω από το πιο παλιό, γνωστό και μυστήριο έθιμο της Ελλάδας, τα «Μπουρμπούλια»!