Οι πρώτες διακοπές με παιδιά

Μετά από μια μεγάλη, συναρπαστική περίοδο με το μωρό ή το παιδάκι σου, θέλεις επιτέλους να αποδράσεις από την καθημερινότητα και να απολαύσεις ένα διάλειμμα μαζί με την οικογένειά σου. Αυτές τις διακοπές τις αξίζεις! Πού θα πας όμως; Πού μπορούν όλοι να ξεκουραστούν με τον καλύτερο τρόπο και πού υπάρχουν προσφορές για παιδιά; Έχουμε πέντε εξαιρετικές προτάσεις για σένα!

Το να βρεθεί ο ιδανικός ταξιδιωτικός προορισμός για τις καλοκαιρινές διακοπές με παιδιά, δεν είναι και τόσο εύκολο. Άλλοι προτιμούν να σκαρφαλώνουν στα βουνά και να ανακαλύπτουν νέες εμπειρίες, άλλοι θέλουν να χτίζουν κάστρα στην άμμο και να ψάχνουν για χαμένους θησαυρούς. Φυσικά η μαμά και ο μπαμπάς θέλουν κάποια στιγμή να καθίσουν ήσυχα στην ξαπλώστρα τους και να ρίξουν μια ματιά στο βιβλίο των διακοπών τους. Όποιος επιλέγει έξυπνα, μπορεί να συνδυάσει τα πλεονεκτήματα του καθαρού, βουνίσιου αέρα με ιδανικές προτάσεις για λάτρεις του νερού και τις διακοπές με δραστηριότητες χωρίς να ξεχνά τον παράγοντα ξεκούραση. Υπάρχουν ξενοδοχεία για οικογένειες που ανταποκρίνονται σε αυτές τις τόσο διαφορετικές απαιτήσεις. Ιδίως αν δεν χρειάζεται να συμβαδίζεις με τις διακοπές του σχολείου και εκμεταλλεύεσαι τις προσφορές της περιόδου χαμηλής τουριστικής ζήτησης, μπορείς να κάνεις οικονομικές διακοπές με τα παιδιά.

 

Το ταξίδι είναι ο προορισμός – Ταξιδεύοντας με μωρό

Το γεγονός ότι το ταξίδι με μωρό έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις και θα πρέπει να γίνεται κατά το δυνατόν χωρίς άγχος, είναι αυτονόητο. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής αξίζει να προγραμματίσει κανείς μερικές στάσεις για να χαλαρώσει λίγο από το στρες της καθημερινότητας. Πριν από το ταξίδι με αυτοκίνητο συνιστάται να έχει ήδη γίνει μια μικρή έρευνα της διαδρομής για εστιατόρια και κατάλληλους χώρους όπου θα μπορούσε να γίνει άνετα ο θηλασμός και να έχεις το παιδί στην αγκαλιά σου ή να το αφήσεις να μπουσουλίσει. Κατά την κράτηση του ξενοδοχείου θα πρέπει επίσης να γίνει ερώτηση για κούνια και να ενημερωθείτε για τις δυνατότητες που υπάρχουν για το άλλαγμα του μωρού.

 

Θα λείψω για λίγο – Σύντομες αποδράσεις με παιδιά

Μικρές καθημερινές αποδράσεις, για να καθαρίσει το κεφάλι σου στη διάρκεια ενός παρατεταμένου σαββατοκύριακου, μπορούν να είναι ευεργετικές όταν προγραμματίζονται σωστά. Το σημαντικό είναι ο τόπος των διακοπών να βρίσκεται κοντά, έτσι ώστε ο περιορισμένος χρόνος να μην σπαταληθεί ήδη στη διαδρομή.