Ταξιδεύοντας στην εγκυμοσύνη

Συχνά δεν είναι καθόλου εύκολο να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου με ηρεμία. Ανασφάλειες, πονάκια και πολλά οργανωτικά ζητήματα συνοδεύουν το ιδιαίτερο αυτό κεφάλαιο της ζωής σου. Ένα διάλειμμα είναι ό,τι χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή για να συνειδητοποιήσεις και να απολαύσεις την εγκυμοσύνη σου.

Προγραμμάτισέ το στην αρχή της εγκυμοσύνης γιατί ο χρόνος τρέχει σαν νερό και το «We are family» πλησιάζει. Στις σύντομες αποδράσεις για εγκύους, τον «μήνα του μωρού», μπορείς να πάρεις μια βαθιά ανάσα με τον αγαπημένο σου, πριν έρθει η συναρπαστική περίοδος με το μωρό.

 

Αεροπορικό ταξίδι για την έγκυο – Μια μικρή πρόκληση όταν έχεις μωράκι στην κοιλιά σου

Ένα σημαντικό κριτήριο για να επιλέξεις τον «μήνα του μωρού» είναι η καλή σύνδεση με τον προορισμό. Τα μακρινά ταξίδια δεν είναι ευχάριστα όταν έχεις ένα μωρό στην κοιλιά. Αν πρέπει να είσαι καθισμένη πολλές ώρες, συχνά πρήζονται και τα πόδια σου. Αν πρόκειται να κάθεσαι πολλές ώρες στο αεροπλάνο μπορείς να ζητήσεις από τον γιατρό να σου γράψει κάλτσες διαβαθμισμένης συμπίεσης. Γιατί, όταν ταξιδεύεις έγκυος, τα πράγματα αλλάζουν: Ήδη οι μεγάλες αναμονές, η προσαρμογή σε διαφορετική διατροφή και ένας νέος τόπος, μπορούν να αποτελέσουν μια μικρή πρόκληση. Όταν θα κάνεις την κράτηση της πτήσης να προσέξεις μέχρι ποια εβδομάδα της εγκυμοσύνης σου επιτρέπεται να πετάξεις. Κάποιες αεροπορικές εταιρίες δεν δέχονται πλέον εγκύους μετά την 27η εβδομάδα. Οι προδιαγραφές εξαρτώνται από την εκάστοτε εταιρία.