Ευθύνη μας, είναι να φροντίζουμε ολόκληρο τον κόσμο. Κι αυτό μας κάνει Lidl.

Καλο για το περιβαλλον

Στη Lidl Ελλάς, κάθε μέρα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για ένα πιο πράσινο αύριο.

 

Γι’ αυτό, φροντίζουμε τόσο μέσα από τη δικιά μας δράση, όσο κι από την εφοδιαστική μας αλυσίδα, να λειτουργήσουμε με τρόπο υπεύθυνο προς τον πλανήτη.

 

Έτσι, αποφεύγουμε, μειώνουμε ή αντισταθμίζουμε την εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου, ενώ ελέγχουμε διαρκώς το ανθρακικό μας αποτύπωμα και μοιραζόμαστε την πρόοδό μας με διαφάνεια.

 

Και αυτό μας κάνει Lidl.

Μηδενική σπατάλη τροφίμων

Στη Lidl Ελλάς, νοιαζόμαστε τόσο για τις δικές σας ανάγκες, όσο και για τις ανάγκες του πλανήτη μας. Έτσι, εφαρμόζουμε μέτρα για την εξοικονόμηση πρώτων υλών σε κάθε στάδιο της εφοδιαστικής αλυσίδας μας, ενώ χρησιμοποιούμε ένα σύγχρονο σύστημα ορθολογικών παραγγελιών για την τροφοδοσία των καταστημάτων μας.

 

Ευθύνη μας είναι να μειώσουμε τη χρήση πλαστικού κατά 20% έως το 2025

Φροντίζουμε ώστε να ελαττώνουμε διαρκώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα. Σε αυτό το πλαίσιο, η στρατηγική μας για τη χρήση του πλαστικού περιλαμβάνει 5 βασικές δράσεις που αφορούν στη μείωση, στον επανασχεδιασμό, στην ανακύκλωση, στην απομάκρυνση και στην έρευνα. Το όραμά μας για ένα καλύτερο αύριο συμπληρώνει η υπογραφή μας στην Παγκόσμια Δέσμευση της Νέας Πλαστικής Οικονομίας του Ιδρύματος McArthur.

Υπεύθυνη διαχείριση ξυλείας

Στη Lidl Ελλάς, τον Μάρτιο του 2008 γίναμε μία από τις πρώτες εμπορικές επιχειρήσεις στον τομέα τον τροφίμων που βρέθηκε στο Συμβούλιο Διαχείρισης των Δασών. Γι’ αυτό και φροντίζουμε όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας μας, καθώς και οι συσκευασίες και οι ετικέτες τους, να είναι από ανακυκλωμένα υλικά ή πρωτογενείς πρώτες ύλες με πιστοποιήσεις FSC.

 

Δουλειά μας είναι οι συσκευασίες μας να διατηρούν την ποιότητα των προϊόντων μας

Στη Lidl Ελλάς, πρόθεσή μας είναι η αύξηση του ποσοστού ανακύκλωσης των χαρτονιών και η μείωση των χρησιμοποιούμενων υλικών. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τη χαρτοβιομηχανία και τους προμηθευτές της, ώστε οι συσκευασίες μας να μετατρέπονται σε νέα προϊόντα. Έτσι, φροντίζουμε για την ευρύτερη αποδοχή του ανακυκλωμένου χαρτιού από την κοινωνία μας.

 

Ευθύνη μας να προστατεύουμε τη γη και τους πόρους της

Στη Lidl Ελλάς, αναζητούμε διαρκώς λύσεις για τη μείωση των υλικών συσκευασίας. Γι’ αυτό, από το 2019 έχουμε αντικαταστήσει τις πλαστικές σακούλες, με 100% ανακυκλώσιμες, ενώ έχουμε καταργήσει τα πλαστικά είδη μιας χρήσης.

 

Πιστοποιημένα προϊόντα

Στη Lidl Ελλάς, λαμβάνουμε συνεχώς από τους προμηθευτές μας τεκμηριωμένη ανάλυση κινδύνου, προκειμένου να αποκλειστεί ή να αποφευχθεί η παρουσία γενετικά τροποποιημένων οργανισμών κατά την καλλιέργεια, τη μεταφορά ή την επεξεργασία των προϊόντων που μας παραδίδουν.

 

Καλο για τον Ανθρωπο & Τους παραγωγους

Στη Lidl Ελλάς, νοιαζόμαστε για το καλό φαγητό.

 

Γι’ αυτό καθημερινά, φροντίζουμε για τη συνειδητά υγιεινή και βιώσιμη διατροφή των πελατών μας, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία με επιλογές σε φρέσκα και απαλλαγμένα από πρόσθετες ουσίες προϊόντα.

 

Ταυτόχρονα, μειώνουμε το θερμιδικό φορτίο και τα κορεσμένα λιπαρά οξέα στα προϊόντα ιδιωτικής μας ετικέτας, ενώ ως το 2025 στοχεύουμε στη μείωση σε πρόσθετο αλάτι και πρόσθετη ζάχαρη κατά 20%, ακολουθώντας έμπρακτα μια ολιστική προσέγγιση για ισορροπημένη διατροφή. 

 

Και αυτό μας κάνει Lidl.

Ισορροπημένη Διατροφή

Στη Lidl Ελλάς, ακόμα και η απόλαυση ακολουθεί έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Για αυτό προσπαθούμε συνειδητά, τόσο εμείς, όσο και οι προμηθευτές μας, να σας προσφέρουμε προϊόντα απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες ουσίες που διασφαλίζουν τον καταναλωτή για την ποιότητα και την αξία τους.

 

Στήριξη Ελλήνων παραγωγών

Στη Lidl Ελλάς, συνεργαζόμαστε με περισσότερους από 90 Έλληνες προμηθευτές και μικρούς συνεταιρισμούς, στηρίζοντας όχι μόνο τις προσπάθειές τους, αλλά και ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

 

Μειώνουμε συνεχώς την περιεκτικότητα σε ζάχαρη και αλάτι στα φρεσκοψημένα ψωμιά και αρτοσκευάσματα

Στη Lidl Ελλάς, η απόλαυση ακολουθεί και αυτή έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Έτσι, έως το 2025, όλα τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, θα έχουν 20% λιγότερη ζάχαρη και αλάτι.

 

Βελτίωση τρόπου παραγωγής στα φρέσκα φρούτα και λαχανικά

Στη Lidl Ελλάς, μειώνουμε διαρκώς τη χρήση φυτοπροστατευτικών ουσιών, ενώ παράλληλα επεκτείνουμε την γκάμα μας σε φρούτα βιολογικής καλλιέργειας.

 

Υψηλής ποιότητας φρέσκο κρέας

Στη Lidl Ελλάς, η ποιότητα έχει σταθερή αξία. Έτσι, πέρα από τις διεθνείς πιστοποιήσεις ασφάλειας και υγιεινής, διασφαλίζουμε την άριστη ποιότητα σε νωπά κρέατα και ψάρια με συνεχείς και διαφορετικούς ελέγχους σε όλα τα στάδια και τις διαδικασίες παραγωγής τους.

 

Καθημερινά φρέσκα ψάρια

Στη Lidl Ελλάς, αγαπάμε τόσο το φρέσκο ψάρι, όσο και τις ελληνικές θάλασσες. Έτσι, φροντίζουμε όλα μας τα προϊόντα να πληρούν αυστηρά κριτήρια βιωσιμότητας.

 

Φρέσκο Ελληνικό γάλα αρίστης ποιότητας

Στη Lidl Ελλάς, φροντίζουμε οι προμηθευτές μας να ακολουθούν μια σειρά διαδικασιών κι ελέγχων που εξασφαλίζουν την υψηλή ποιότητα των προϊόντων που φτάνουν καθημερινά σε εσάς.

 

Φρέσκα αυγά απαλλαγμένα από γενετικά τροποποιημένες ουσίες

Στη Lidl Ελλάς, σιγουρευόμαστε πως οι προμηθευτές με τους οποίους συνεργαζόμαστε, χρησιμοποιούν ζωοτροφές φυτικής προέλευσης για την παραγωγή φρέσκων αυγών, εξασφαλίζοντας έτσι, ότι είναι απαλλαγμένα από ανεπιθύμητες ουσίες.