Όροι Συμμετοχής και Πληροφορίες Προστασίας Δεδομένων Διαγωνισμού «Εισιτήρια Αγώνων UEFA EURO 2024ΤΜ»


Χρονική περίοδος διεξαγωγής: 02.05.2024 - 12.06.2024


Ι. Όροι Συμμετοχής


1. Πληροφορίες διαγωνισμού


Η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε., Ο.Τ. 31, ΔΑ 13, Τ.Θ 1032, Τ.Κ. 57022, Σίνδος, Α.Φ.Μ. 093683423 διεξάγει από 02.05.2024 έως και 12.06.2024 («συνολική περίοδος διεξαγωγής διαγωνισμού») διαγωνισμό με πολλαπλές κληρώσεις. Δικαίωμα συμμετοχής στο διαγωνισμό έχουν όλα τα φυσικά πρόσωπα που κατοικούν στην Ελλάδα, τα οποία κατά τη χρονική στιγμή συμμετοχής τους στο διαγωνισμό έχουν ήδη συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους. Οι εργαζόμενοι της Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. και των εταιρειών που συνδέονται με τον όμιλο καθώς και οι συγγενείς τους (σύζυγος, σύντροφος και συγγενείς σε ευθεία γραμμή) αποκλείονται από τη συμμετοχή. Δεν επιτρέπεται η συμμετοχή για λογαριασμό τρίτων.
2. Μηχανισμός διαγωνισμού


Σκοπός του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη μέσω τριών (3) κληρώσεων από τις 02.05.24 έως και τις 12.06.2024 συνολικά τριάντα (30) νικητών, στους οποίους ο Διοργανωτής θα απονείμει τριάντα (30) ταξιδιωτικά πακέτα δύο ατόμων καθώς και τριάντα (30) διπλά εισιτήρια για επιλεγμένους ποδοσφαιρικούς αγώνες στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Ανδρών από τις 14 Ιουνίου 2024 έως 14 Ιουλίου 2024 (εφεξής αναφερόμενο επίσης ως "UEFA EURO 2024TM").
Για κάθε πραγματοποίηση αγοράς αξίας είκοσι πέντε ευρώ (25€) ή και πολλαπλάσιας αξίας των είκοσι πέντε ευρώ (25€) στην ίδια απόδειξη, κατά την ολοκλήρωση της οποίας οι πελάτες ταυτοποιούνται ως χρήστες της εφαρμογής Lidl Plus στο ταμείο (με σκανάρισμα της ψηφιακής κάρτας Lidl Plus), θα λαμβάνουν μία (1) συμμετοχή για τον διαγωνισμό εντός της εφαρμογής Lidl Plus. Δηλαδή, αντιστοιχεί μία (1) συμμετοχή, για κάθε ποσό είκοσι πέντε ευρώ (25€), π.χ. για αγορά αξίας 25€ αντιστοιχεί μία (1) συμμετοχή, για αγορά αξίας 50€ αντιστοιχούν δύο (2) συμμετοχές, κ.ο.κ.. Επομένως, η πολλαπλή συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι εφικτή, αλλά ο κάθε συμμετέχων μπορεί να κερδίσει μόνο μία (1) φορά.
Οι τρεις (3) κληρώσεις που θα λάβουν χώρα θα αφορούν στις συμμετοχές που θα έχουν σταλεί κατά τα ακόλουθα τρία (3) χρονικά διαστήματα:


Πέμπτη 02.05.24 – Πέμπτη 09.05.24


Σάββατο 11.05.24 – Πέμπτη 23.05.24


Σάββατο 25.05.24 – Τετάρτη 12.06.24
Απαραίτητη προϋπόθεση έγκυρης συμμετοχής, επομένως, στον διαγωνισμό και στις κληρώσεις αυτού είναι η αποστολή της/των συμμετοχής/ών στον Διοργανωτή κατά την περίοδο διεξαγωγής των ανωτέρω αναγραφόμενων τριών (3) χρονικών διαστημάτων.


Αν κατά την περίοδο ισχύος των τριών (3) χρονικών διαστημάτων του διαγωνισμού, ο Lidl Plus χρήστης δεν αποστείλει την/τις συμμετοχή/ές του μέσω της εφαρμογής, τότε αυτές δεν καταχωρούνται.


Δεν περιλαμβάνονται στις αγορές και δεν υπολογίζονται ως συμμετοχές στην κλήρωση τα καπνικά προϊόντα, οι βρεφικές τροφές, οι δωροκάρτες, τα περιοδικά, οι εφημερίδες, οι prepaid κάρτες, η μεγάλη και η μικρή σακούλα μεταφοράς τροφίμων.
Κλήρωση, δώρα και ενημέρωση νικητών


Θα κληρωθούν συνολικά τριάντα (30) νικητές και αντίστοιχα τριάντα (30) αναπληρωματικοί νικητές. Οι τρεις (3) κληρώσεις των διαγωνισμών θα πραγματοποιηθούν σε καθορισμένες ημέρες στις εγκαταστάσεις του Διοργανωτή κεκλεισμένων των θυρών, παρουσία νομικού συμβούλου και με διασφάλιση της τυχαίας επιλογής του νικητή. Συγκεκριμένα οι κληρώσεις θα πραγματοποιηθούν κατά τα κάτωθι χρονικά διαστήματα:


η 1η κλήρωση για δέκα (10) νικητές θα λάβει χώρα την: Παρασκευή 10.05.2024.


η 2η κλήρωση για δέκα (10) νικητές θα λάβει χώρα την: Παρασκευή 24.05.2024.


η 3η κλήρωση για δέκα (10) νικητές θα λάβει χώρα την: Πέμπτη 13.06.2024.


Οι νικητές κερδίζουν ο καθένας ένα (1) ταξίδι για δύο άτομα για τρεις (3) ημέρες, και πιο συγκεκριμένα για δύο (2) διανυκτερεύσεις, σε μια από τις δέκα πόλεις όπου φιλοξενείται το UEFA EURO 2024TM στη Γερμανία ώστε να παρακολουθήσουν έναν από τους αγώνες μαζί με έναν (1) συνοδό της επιλογής τους. Επιπλέον, κερδίζουν ο καθένας 1 διπλό εισιτήριο (δηλαδή για τον νικητή και τον έναν (1) συνοδό της επιλογής του) για έναν από τους αγώνες που διεξάγονται στα πλαίσια του UEFA EURO 2024TM. Η ακριβής ημερομηνία και ο αγώνας τον οποίο θα παρακολουθήσει ο κάθε νικητής και ο συνοδός του, θα ανακοινωθούν στον κάθε ένα νικητή μέσω email που θα λάβει μετά την κλήρωση και με την αποδοχή του επάθλου. Περιλαμβάνονται επίσης τα ακόλουθα:


Ταξίδι μετάβασης και επιστροφής από ένα ήδη επιλεγμένο αεροδρόμιο από και προς τη χώρα διαμονής του νικητή στη Γερμανία στον καθορισμένο τόπο διεξαγωγής του αγώνα κατά την ανακοινωθείσα ημερομηνία. Μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο/ξενοδοχείο.


Μεταφορά στο στάδιο και επιστροφή στο ξενοδοχείο.


Δύο διανυκτερεύσεις κατά την περίοδο διεξαγωγής του καθορισμένου αγώνα σε δίκλινο δωμάτιο ξενοδοχείου 3 ή 4 αστέρων κοντά στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα. Διατροφή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού στη Γερμανία (δείπνο την ημέρα άφιξης, πρωινό στο ξενοδοχείο, γεύματα κατά τη διάρκεια της ημέρας με τη μορφή σνακ, δείπνο). Δεν περιλαμβάνονται πρόσθετα γεύματα (π.χ. πρόσθετη διατροφή στο στάδιο).


Εισιτήρια κατηγορίας 1 για τον νικητή και τον συνοδό της επιλογής του για τον αγώνα τον οποίο θα κληρωθεί να παρακολουθήσει.


Οποιαδήποτε άλλη παροχή/δαπάνη/κόστος πλην των προαναφερθέντων επιβαρύνει τον ταξιδιώτη.
Ο νικητής δεν μπορεί να επιλέξει ποιον αγώνα θα παρακολουθήσει. Περαιτέρω λεπτομέρειες (συμπεριλαμβανομένου του δρομολογίου) θα ανακοινωθούν μετά την κλήρωση.
Οι νικητές του διαγωνισμού θα ειδοποιηθούν μέσω email και τηλεφωνικά στη διεύθυνση email και στον τηλεφωνικό αριθμό που έχουν δηλώσει στον Lidl Plus λογαριασμό τους εντός πέντε (5) ημερολογιακών ημερών από τη στιγμή που κληρώθηκαν. Θα πρέπει να ακολουθήσουν τη διαδικασία επιβεβαίωσης της αποδοχής του επάθλου που θα λάβουν μέσω email και να εγγραφούν στην Lidl Guest Registration Platform συμπληρώνοντας τα απαιτούμενα στοιχεία (π.χ. ονοματεπώνυμο, αριθμό τηλεφώνου επικοινωνίας, Α.Φ.Μ κλπ) στην πλατφόρμα εγγραφής εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παραλαβής του email. Κατά τη διαδικασία εγγραφής θα ζητηθεί να συμπληρωθούν προσωπικά και ιατρικά δεδομένα μέσω της πλατφόρμας (π.χ. αριθμός δελτίου ταυτότητας/διαβατηρίου, αλλεργίες σε τρόφιμα, κλπ).


Προϋπόθεση απόδοσης/παράδοσης του δώρου (εφόσον κριθεί απαραίτητο από τον Διοργανωτή) είναι η προσκόμιση από τον νικητή στον Διοργανωτή των ακόλουθων στοιχείων:


(α) Όλα τα απαιτούμενα νομιμοποιητικά έγγραφα (αστυνομική ταυτότητα ή έγκυρο διαβατήριο) από τα οποία να προκύπτει η ταυτοπροσωπία και το ότι ο νικητής είναι άνω των 18 ετών.
(β) Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι εργαζόμενος ή συγγενής (σύζυγος, σύντροφος και συγγενείς σε ευθεία γραμμή) εργαζομένου της Lidl Ελλάς και των εταιριών που συνδέονται με τον όμιλο.
(γ) Δήλωση αποδοχής του δώρου.
Εάν εντός τριών (3) ημερολογιακών ημερών, δεν καταστεί εφικτή η επικοινωνία με τον νικητή (η αδυναμία επικοινωνίας με τον νικητή θα αποδεικνύεται πλήρως με την απλή βεβαίωση των αρμόδιων για την επικοινωνία με τους νικητές υπαλλήλων), ή κάποιος από τους νικητές δεν αποδεχθεί το δώρο ή αρνηθεί να προσκομίσει τα ανωτέρω δικαιολογητικά/τη δήλωση από τα οποία να προκύπτει ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό, ή δεν τα προσκομίσει προσηκόντως εντός του ανωτέρω ορισθέντος χρονικού διαστήματος ή διαπιστωθεί ότι η συμμετοχή του είναι άκυρη επειδή δεν συντρέχουν οι ανωτέρω αναφερόμενες προϋποθέσεις έγκυρης συμμετοχής στο διαγωνισμό ή διαπιστωθεί ότι δεν έχει συμπληρώσει πλήρως και ορθώς τα στοιχεία του στον Lidl Plus λογαριασμό του με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η ταυτοποίησή του, τότε χάνει κάθε δικαίωμα, απαίτηση ή αξίωση διεκδίκησης του δώρου, το δώρο απόλυται οριστικά για αυτόν και θα αποδοθεί στον επόμενο κατά σειρά προτεραιότητας/ανάδειξης από την κλήρωση, αναπληρωματικό νικητή.
Τα δώρα είναι συγκεκριμένα και δεν μπορούν ανταλλαχθούν ή αντικατασταθούν. Επίσης είναι προσωποπαγή.


Ο κάθε νικητής θα πρέπει να προωθήσει στην Λιντλ Ελλάς την ταυτότητα οφειλής που βλέπει στον προσωπικό του λογαριασμό taxisnet για να καταβληθεί από τη Λιντλ Ελλάς προτού αυτή χαρακτηριστεί ληξιπρόθεσμη. Σε διαφορετική περίπτωση η Λιντλ Ελλάς θα καταβάλει μόνο το ποσό του φόρου και όχι των σχετικών τόκων υπερημερίας.
3. Γενικές πληροφορίες


Η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. διατηρεί το δικαίωμα να μεταθέσει, ανακαλέσει, παρατείνει ή τροποποιήσει τον διαγωνισμό ανά πάσα στιγμή χωρίς να αναφέρει την αιτία. Έχει επίσης τη δυνατότητα να ακυρώσει συμμετοχές που προσβάλλουν την εικόνα της, τα χρηστά ήθη και έθιμα, τη δημόσια αιδώ, κ.λπ. Ο Διοργανωτής μπορεί να ακυρώσει, κατά την απόλυτη κρίση του, οποιαδήποτε συμμετοχή θεωρεί ότι είναι προϊόν παράνομης τεχνικής επιρροής ή εν γένει απάτης ή αθέμιτης παρεμβολής του συμμετέχοντα ή τρίτου.


Η συμμετοχή στον διαγωνισμό αυτό συνεπάγεται την πλήρη γνώση και ανεπιφύλακτη αποδοχή όλων των παρόντων όρων συμμετοχής και των όρων χρήσης της εφαρμογής Lidl Plus που είναι διαθέσιμοι εντός της εφαρμογής, καθώς και τη συνακόλουθη παραίτηση των συμμετεχόντων από κάθε σχετική αξίωση, απαίτηση και δικαίωμα έναντι του Διοργανωτή από ή σε σχέση με το διαγωνισμό, την παραλαβή ή χρήση του δώρου ή από την αδυναμία παραλαβής ή χρήσης του δώρου. Επίσης, η συμμετοχή στον διαγωνισμό καθώς και η αποδοχή των δώρων από τους νικητές ισοδυναμεί αυτομάτως με δήλωση απαλλαγής ευθύνης του διοργανωτή από κάθε ευθύνη χωρίς κανένα περιορισμό.
Οι παρόντες όροι διέπονται και ερμηνεύονται σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Όλες οι διαφορές που προκύπτουν από τους παρόντες όρους θα υπόκεινται στην αποκλειστική δικαιοδοσία των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης.
Οι παρόντες όροι που διέπουν τον διαγωνισμό έχουν κατατεθεί στον συμβολαιογράφο Θεσσαλονίκης κ. Εμμανουήλ Σαραγιώτη, οδός Ερμού 25, απ’ όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να λαμβάνει αντίγραφο, με δικά του έξοδα.


II. Επισημάνσεις για την Προστασία Δεδομένων
1. Πληροφορίες για τον υπεύθυνο επεξεργασίας δεδομένων


H Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε., Ο.Τ. 31, ΔΑ 13, Τ.Θ 1032, Τ.Κ. 57022, Σίνδος, Α.Φ.Μ. 093683423 είναι ο υπεύθυνος επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων κατά την έννοια του άρθρου 4, αριθμός 7 του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (ΓΚΠΔ). Η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. έχει ορίσει υπεύθυνο προστασίας δεδομένων, με τον οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο dataprotection@lidlplus.gr σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων, τα δικαιώματα προστασίας δεδομένων σας καθώς και για την άσκηση αυτών.
2. Κατηγορίες και προέλευση των δεδομένων


Για την υλοποίηση της κλήρωσης, η Λίντλ Ελλάς και ΣΙΑ Ο.Ε. μπορεί να αποστείλει τα ακόλουθα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα προς την Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm ("Lidl Stiftung"):


- Αναγνωριστικό πελάτη όλων των συμμετεχόντων στην κλήρωση,


- επιπλέον όνομα, επώνυμο, αριθμό τηλεφώνου και διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των νικητών.


Επιπλέον, η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. μπορεί να συλλέξει απευθείας από τους νικητές οποιαδήποτε άλλα προσωπικά δεδομένα απαιτούνται για την αποστολή ή την παράδοση του δώρου, καθώς και για την υποβολή της σχετικής δήλωσης φόρου διαγωνισμού, όπως π.χ. ενδεικτικά το Α.Φ.Μ. αυτών.
3. Σκοποί και νομικές βάσεις επεξεργασίας


Η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. θα χρησιμοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο της συμμετοχής στον διαγωνισμό μόνο για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού (π.χ. κλήρωση νικητών, ειδοποίηση νικητών, απονομή του δώρου). Η νομική βάση για την επεξεργασία στο πλαίσιο των διαγωνισμών είναι γενικά το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) του ΓΚΠΔ. Χωρίς αυτά τα δεδομένα, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Ενδέχεται να δημοσιευτεί μαζί με το όνομα και ο τόπος διαμονής του νικητή στα έντυπα και ηλεκτρονικά διαφημιστικά μέσα του διοργανωτή (π.χ. δελτίο τύπου, ιστοσελίδα, εσωτερικά και εξωτερικά κοινωνικά δίκτυα της εταιρείας). Αυτά τα δεδομένα υποβάλλονται σε επεξεργασία με βάση το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο β) του ΓΚΠΔ, εφόσον αποτελεί σχετική πρόβλεψη στους όρους συμμετοχής διαγωνισμού και το άρθρο 6, παράγραφος 1, στοιχείο στ) του ΓΚΠΔ, καθώς ο Διοργανωτής έχει έννομο συμφέρον να προβάλλει και να διαφημίζει τους διαγωνισμούς που διενεργεί. Επιπλέον, υφίσταται δημόσιο συμφέρον (ιδίως από την πλευρά των υπόλοιπων συμμετεχόντων που δεν αναδείχθηκαν νικητές) για τη εξακρίβωση της πραγματικής υλοποίησης του διαγωνισμού και της απονομής των δώρων.
4. Αποδέκτες/Κατηγορίες αποδεκτών


Αποδέκτες των προσωπικών σας δεδομένων θα είναι καταρχήν μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό του Διοργανωτή που είναι επιφορτισμένο με καθήκοντα για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Επιπλέον, στο πλαίσιο της επεξεργασίας αυτής και για τις ανάγκες της υλοποίησης των ανωτέρω σκοπών, ο Διοργανωτής ενδέχεται να αξιοποιήσει υπηρεσίες τρίτων μερών, στους οποίους θα κοινοποιηθούν τα προσωπικά δεδομένα των νικητών. Τα δεδομένα διαβιβάζονται σε τρίτους μόνο όπου αυτό είναι απαραίτητο για την πραγματοποίηση του διαγωνισμού (π.χ. αποστολή δώρου μέσω μεταφορικής εταιρείας) ή για τη δημοσίευση των νικητών (π.χ. Facebook κ.λπ.). Εκτός από αυτές τις περιπτώσεις, δεν διαβιβάζουμε τα δεδομένα σας σε τρίτους εκτός της Lidl Stiftung & Co. KG, Stiftsbergstraße 1, 74167 Neckarsulm ("Lidl Stiftung") και αυτό για τις ανάγκες της ενημέρωσης των νικητών καθώς για τη διαδικασία οργάνωσης και απόδοσης του επάθλου.
5. Διάρκεια αποθήκευσης/Κριτήρια για τον καθορισμό της διάρκειας αποθήκευσης


Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού και την ανακοίνωση των νικητών, τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων θα διαγραφούν πλην των δεδομένων που αφορούν την εκπλήρωση φορολογικών υποχρεώσεων μεταξύ του διοργανωτή αλλά και των νικητών, τα οποία θα διατηρηθούν για το χρονικό διάστημα που επιβάλουν οι σχετικές νομικές υποχρεώσεις φύλαξης δεδομένων που προβλέπει η φορολογική νομοθεσία. Τα δεδομένα των νικητών θα αποθηκευτούν καθ’ όλη τη διάρκεια των νόμιμων αξιώσεων εγγύησης, ώστε σε περίπτωση ελαττώματος να μεριμνήσουμε για την επιδιόρθωση ή αντικατάστασή τους, όπου απαιτείται.
6. Δικαιώματα των υποκειμένων των δεδομένων


Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να λάβουν δωρεάν πληροφορίες σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα που αποθηκεύονται γι’ αυτούς σύμφωνα με το άρθρο 15 του ΓΚΠΔ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν τη διαγραφή σύμφωνα με το άρθρο 17 του ΓΚΠΔ ή τον περιορισμό της επεξεργασίας των προσωπικών τους δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 18 του ΓΚΠΔ, καθώς και το δικαίωμα λήψης των εν λόγω δεδομένων σε δομημένο, κοινώς χρησιμοποιούμενο μορφότυπο σύμφωνα με το άρθρο 20 του ΓΚΠΔ. Οι συμμετέχοντες έχουν το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να αντιταχθούν στην επεξεργασία δεδομένων που τους αφορούν και η οποία είναι απαραίτητη για τους σκοπούς των έννομων συμφερόντων που επιδιώκει η Λιντλ Ελλάς και Σια Ο.Ε. ή τρίτος σύμφωνα με το άρθρο 21 του ΓΚΠΔ. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλλουν ανά πάσα στιγμή καταγγελία στην αρμόδια εποπτική αρχή προστασίας δεδομένων, ιδίως στο κράτος στο οποίο έχουν τη συνήθη διαμονή τους ή στον τόπο της εικαζόμενης παράβασης. Αρμόδια εποπτική αρχή για την προστασία δεδομένων στην Ελλάδα είναι η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23, Αθήνα, complaints@dpa.gr). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα https://www.dpa.gr/.