ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΥΡΙΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΩΜΑ

Για το καθημερινό τραπέζι, για τις γιορτινές ημέρες, για τα φιλικά ή τα επίσημα καλέσματα, τα ελληνικά τυριά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και κερδίζουν πάντοτε την παράσταση με τη γεύση, την ποιότητα και τα αρώματά τους.

Για το καθημερινό τραπέζι, για τις γιορτινές ημέρες, για τα φιλικά ή τα επίσημα καλέσματα, τα ελληνικά τυριά έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο και κερδίζουν πάντοτε την παράσταση με τη γεύση, την ποιότητα και τα αρώματά τους.

Σε μια χώρα με τόσο πλούσια τυροκομία και χαρακτηριστικά τυριά, ξεχωριστά σε κάθε περιοχή, που εξελίχθηκαν σε πραγματική τέχνη, με βαθιές ρίζες στην παράδοση και σταθερό Νόημα [Νώμα], η επιλογή δεν ήταν εύκολη υπόθεση.


Ταξιδέψαμε στην Ελλάδα από τον Βορρά μέχρι τον Νότο, στη στεριά και στα νησιά μας, για να βρούμε και να σας προσφέρουμε εκείνα τα τυριά που πραγματικά αξίζουν το σήμα Νώμα. Φέτες βουτυρένιες και πιο σκληρές, βαρελίσιες και τενεκέ, γραβιέρες και κεφαλοτύρια, Σαν Μιχάλη Π.Ο.Π. Σύρου και μανούρι Π.Ο.Π. Θεσσαλίας, μυζήθρα φρέσκια και πεκορίνο έρχονται στο τραπέζι σας γεμάτα γαλατένια αρώματα, αυθεντικές γεύσεις και υψηλή ποιότητα.

Text And Image Section
 1. Με υποκίτρινο χρώμα και βουτυρένια απαλή υφή, έχει ελαφρώς αλμυρή γεύση και σύνθετο αρωματικό χαρακτήρα, από άνθη μέχρι πιο πολύπλοκα αρώματα.
 2. Σκληρό τυρί αιγοπρόβειου γάλακτος με απαλό κίτρινο χρώμα και ωραία βουτυράτη, γεμάτη γεύση, με μικρές διάσπαρτες τρύπες και ωραία, βελούδινη υφή.
 3. Έχει έντονο το αποτύπωμα της ψιλοκομμένης μαύρης, χειμωνιάτικης τρούφας στην όψη, το άρωμα και τη γεύση. Είναι έντονη, με γήινο χαρακτήρα.
 4. Ελαφρώς αλμυρό, βουτυράτο, σκληρό τυρί, από αιγοπρόβειο γάλα, με πολύπλοκο αρωματικό χαρακτήρα, υποκίτρινο, με χαρακτηριστικές οπές.
 5. Από αιγοπρόβειο γάλα, με φρουτώδη αρώματα και ντελικάτη υφή, η φινετσάτη αυτή γραβιέρα έχει απαλό κίτρινο χρώμα με πολλές μικρές τρύπες στη μάζα της.
 1. Φέτα Π.Ο.Π. Τριπόλεως, 500 g

  Φέτα Π.Ο.Π. Τριπόλεως, 500 g

  Μαλακή και βουτυρένια, ευχάριστα πιπεράτη, με ωραία οξύτητα και γλυκά αρώματα πρόβειου γάλακτος, διαθέτει ευχάριστη διάρκεια στο στόμα και ανάλαφρη αλλά με διάρκεια επίγευση.

 2. Φέτα Π.Ο.Π. Χαλκιδικής, 400 g

  Φέτα Π.Ο.Π. Χαλκιδικής, 400 g

  Με το χαρακτηριστικό πάλλευκο χρώμα της, είναι ιδανική για τους λάτρεις της μέτρια σκληρής φέτας, με απαλά γαλατένια αρώματα, «ζωντανή» υφή, ήπια οξύτητα και ισορροπημένη γεύση.

 3. Μυζήθρα φρέσκια Κρήτης, 400 g

  Μυζήθρα φρέσκια Κρήτης, 400 g

  Ήπια σε γεύση, ανάλαφρη, με χαμηλή οξύτητα, έχει ωραία αρώματα και ταιριάζει εύκολα σε σαλάτες, σάντουιτς, ζυμαρικά, ακόμη και ντιπ.

 1. Γαλοτύρι Π.Ο.Π. Ηπείρου, 400g

  Γαλοτύρι Π.Ο.Π. Ηπείρου, 400g

  Φρέσκο, ανάλαφρο, με ευχάριστη οξύτητα, το αιγοπρόβειο γαλοτύρι έχει όμορφα γαλατένια αρώματα και ωραία κρεμώδη υφή.

 2. Κατσικίσιο Μονεμβασιάς, 125 g

  Κατσικίσιο Μονεμβασιάς, 125 g

  Ένα παραδοσιακό τυρί με ιδιαίτερη, πιπεράτη και πικάντικη γεύση. Παράγεται από εκλεκτό φρέσκο παστεριωμένο κατσικίσιο γάλα που συλλέγεται καθημερινά.